Pitti Uomo 92 in beeld

Pitti Uomo is wereldwijd de jaarlijkse hoogmis van de herenmode. 2 maal per jaar verandert Firenze in het mekka voor de stijlvolle moderne man. De mooiste kleding merken ter wereld stellen er hun nieuwe collecties voor. Buyers, bloggers, fashion icons van over de hele wereld stromen er toe om toch vooral gezien te worden. En dat levert natuurlijk hele mooie beelden op. Wij hebben een selectie gemaakt die u zeker zal inspireren om de zomer in stijl door te brengen. Enjoy!

16 15 14 13 12 11 10 9  6 2 0

Het trending zomerkapsel voor de moderne gentleman

Ah Leonardo Dicaprio. Daar komt de man crush. Wie verlangt er niet naar zo’n kop haar? Naast exclusief maatwerk is ‘male grooming’ ook essentieel om er goed uit te zien. Het totale pakketje, weet je wel!? Hier volgt jouw gids tot het perfecte zomer kapsel… Misschien is het geen slecht idee om dit artikel uit te printen voor het geval een bezoek aan de kapper één dezer op de planning staat!

 1. Laat het haar snijden tot ongeveer anderhalve centimeter aan de zijkanten en ongeveer een goeie 5 centimeter bovenaan. Dit om het haar makkelijk te kunnen bewerken en het zijwaarts achteruit te kunnen kammen. De ‘zijkanten’ worden iets ruwer gelaten om toch een ietwat nonchalante look te geven.
 1. Het haar iets langer laten vooraan geeft de illusie van een vollere haardos te hebben. Indien je golvend haar hebt zal deze coupe iets meer de richting van een Patrick Dempsey – stijl opgaan. Het is dan eerder McDreamy dan Wolf of Wall Street. Indien er krullen in het spel zijn is deze coupe een no-go! Sorry heren.
 1. Deze coupe past het best bij mannen met een uitgesproken kaaklijn.
 1. Zorg bij het stylen voor nat haar. Gebruik wat gel, start van voor, en kam het zijwaarts naar achter. Zodra het wat gedroogd is mag je er gerust met je vingers nog eens doorgaan om het er iets minder glad te laten uitzien.

Klaar om de zomer in te gaan met de perfecte coupe? Let’s rock!

It’s all in the details

Met het ‘wedding season’ dat net uit de startblokken is geschoten is het tijd om even stil te staan bij wat een perfect ‘wedding suit’ nu net is. Het is zeker dat een huwelijk de ideale gelegenheid is om te kiezen voor exclusief maatwerk. Maar wat is nu net de toegevoegde waarde van maatwerk? Sta ons toe jullie wat meer inzicht te geven…

Binnenin elk goed gemaakt jasje, tussen de stof en de voering, ligt het geheim van de pasvorm: een laag stof dat ‘het canvas’ heet. Een jasje of kostuum op maat beschikt over wat men noemt ‘full-hand canvas’. Dit magische laagje stof, dat tussen de buiten- en binnenkant wordt genaaid met de hand, zorgt voor de ideale fitting, de ideale rol van de ‘lapel’ of ‘revers’, en de contouren van de torso.

Bij goedkope alternatieven wordt dit echter niet genaaid maar gelijmd. Hierbij wordt een synthetische voering opgewarmd en tegen de stof van het jasje gelijmd. Kom dan maar eens terecht in een regenbui met dat goedkope ding. De lijm lost op, en alles wat er overblijft is een vodje dat je kan wegsmijten. Not done gentlemen! Absolutely not done!

 

Ga zelf eens op onderzoek!

Neem je jasje vast bij de stof. Bij voorkeur tussen de twee onderste knopen van de sluiting. Indien je enkel twee lagen voelt, dan wil dat zeggen dat het jasje ‘gelijmd’ werd. Voel je 3 lagen, dan weet je dat het jasje een canvas laag heeft en het die lekkere hoge kwaliteit betreft! Yes! Ben je niet zeker? Kom dan gerust eens langs bij onze personal tailors. Zij helpen je graag verder met expert advies. En als je daar toch bent, test onze expertise en ga voor een Belize Made-To-Measure maatpak! See you soon! Klik hier om een afspraak te maken!

De das is helemaal terug!

Inderdaad – de das is helemaal terug. De moderne mannen willen zich opnieuw opkleden. En de das is daar een cruciaal onderdeel van. Geïnspireerd door het Italiaanse Sprezzatura (een chique nonchalance) tonen we bij Belize Tailors graag dat er meer dan 1 manier is om een das te dragen. Naast de klassieke manier is er hier en daar wat ruimte voor rock ’n roll. Benieuwd? Lees gerust verder!

Twist it!
In Milaan draaien de moderne gentlemen tegenwoordig de dunne strook stof parallel naast de dikke strook. Onze mening? Looks cool! Een extra twist… letterlijk dan!1

Reverse it!
Probeer eens de dunne strook langer te laten uitkomen bij het knopen van je das.
2

 

Tuck it!
Voel je je meer officer dan gentleman? Dan is deze stijl voor jou. En het kan ook praktisch zijn!
3

 

 

Belize Tailors’ 10 Geboden Voor Het Perfecte Maatpak

 1. Uw maatpak volgt de contouren van uw lichaam.
  Ga voor de juiste fitting. De fitting is het aller belangrijkste! Uw maatpak volgt de contouren van uw lichaam, welke vorm uw lichaam ook heeft. Dit dient gerespecteerd te worden. Eer de naden! De naad op de schouder loopt effectief op de schouder en niet naast de schouder!
 1. U zult een relatie ontwikkelen met een goede tailor!
  Een tailor maakt het verschil tussen er goed uitzien en er freakin’ awesome uitzien! Well what do you know, Belize Tailors staat ter uwer beschikking!
 1. U zal nooit, maar dan ook nooit, een maatpak of blazer laten maken of aanschaffen met slecht passende schouders.
  Dit, heren, is tailoring 101.
 1. Hoe beter de vorm van uw lichaam, hoe beter uw kleding zal vallen, en hoe beter het geheel er dus zal uitzien.
  Gentlemen, let’s hit the gym!
 1. Weet dat maten per merk verschillen. Maatwerk is dus de ideale oplossing.
 1. U zal ook het hemd op maat laten maken.
  Belize Tailors heeft alweer de wijsheid in pacht. Maak nu uw afspraak!
 1. U zal in het reine komen met de ‘medium break’.
  Hoe de broek valt op de schoen is van cruciaal belang om het geheel er goed te laten uitzien. De medium break betekent dat de broek net op de schoen valt en het been de ideale lengte geeft. Geen water in de kelder, maar ook geen pak stof aan het onderbeen. Just perfect!
 1. U zal uw blazer knopen bij het opstaan.
  Opnieuw komt het neer op het accentueren van de juiste fitting. Als de blazer bij het opstaan niet wordt geknoopt, waarom dan nog een tailor onder de arm nemen voor maatwerk? Geknoopt zou deze ideaal moeten zitten. Wat ongemakkelijk in het begin? No worries, geef het wat tijd en voor je het weet wordt het een gewoonte! En laat ons eerlijk zijn, wat ziet er best uit op de baan? Een prachtige bolide met mooie lijnen? Of diezelfde wagen, op dezelfde straat… met de deuren open? You get the picture!
 1. Volg je instinct.
  Laat je niet overhalen door een verkoper maar volg je instinct. Kies de stof die je het beste aanvoelt en beslis zelf over de details. In the end ben jij diegene die de kleding moet dragen.
 1. U zal beseffen dat de ‘fitting’ belangrijker is dan eender wat.
  Hoe goed de kleding er ook mag uitzien op een kapstok, als deze je niet past mag je het wel vergeten! Tijd dus voor een afspraak bij Belize Tailors! Klik hier om een afspraak te maken!

 

Hoe een moderne gentleman zijn kast organiseert!

Ontwaken aan het begin van een werkdag kan hectisch zijn. Het feit dat de juiste outfit cruciaal is zorgt ervoor dat wij als moderne mannen onze kast best op orde houden. Hier schetsen we even het minimum aan orde en netheid:

Voor maatpakken: Het jasje van je favoriete maatpak wordt het beste opgehangen aan kleerhangers die de contouren van je eigen schouders nabootsen. Om kreuken te voorkomen is het best om maatpakken, hemden, jasjes, en broeken met wat ruimte naast elkaar te hangen.

Voor hemden: Elk hemd heeft goede ondersteuning nodig om druk op de naden te reduceren. En dat is nu net wat die simpele hangertjes die je bij de droogkuis meekrijgt niet doen. Investeer in zwaardere houten kleerhangers zodat zowel jij als jouw shirts er langer beter uitzien!

Voor broeken: Broeken worden ook het best opgehangen. Zorg ervoor dat de broeken mooi geplooid over de hanger worden gehangen zodat de plooien correct rusten. Piece of cake.

De perfecte outfit voor een job interview!

Alles verloopt vandaag veel meer casual dan laat ons zeggen, 20 jaar geleden. Wat je draagt op het werk of voor een job interview kan tricky zijn. Je wilt er niet uitzien als een beach boy, maar je wilt er ook niet uitzien als een stijverd. Wij botsten op een leuke infographic die de do’s & don’ts schetst voor het maken van de perfecte indruk voor een job interview…

Image

Belize Tailors Goes USA

Fully booked

BELIZE TAILORS TRUNK SHOW

APRIL 21, 2017 – APRIL 22, 2017

Hotel HILTON Atlanta, 255 Courtland St NE, Atlanta, GA 30303

BelizeTrunkShow

Belize Tailors will be in Atlanta for an exclusive bespoke trunkshow on April 21 & 22. We will be delighted to present you our unique tailoring creations and work together during a private cocktail.

PLAN YOUR FITTING BELOW AND JOIN US FOR THE ULTIMATE SARTORIAL EXPERIENCE

Beliz Tailors Trunk Show @ … Hotel

Follow Belize Tailors on Facebook & Instagram

@BelizeTailors           #BelizeTailors

Huwelijks Dress Code Ideetjes

Huwelijks Dress Code Ideetjes

Huwelijksseizoen kick-off

Met de kick-off van het huwelijksseizoen dachten we even wat stijltips mee te geven en jullie te tonen hoe het moet. Of je nu bruidegom bent of een genodigde, het is tijd om een versnelling hoger te schakelen. Maatwerk, accessoires, de IT kleuren, we geven je tips op alle vlak!

Een khaki maatpak op een huwelijk? Yes Sir!

Khaki en beige zijn één van de IT kleuren dit seizoen. Khaki groen is een fantastische kleur om te mixen en matchen met tal van accessoires. Wij stellen voor een even neutrale kleur als strikje te nemen met een witte pochette. It’s in the details gentlemen. De kleuren combo brengt wat leven in de brouwerij maar op een subtiele manier. Watch en learn!

Wit? Ow Yeah!

Wit? Yes! Wij stellen geen ‘wit’ voor maar meer een eggshell, gebroken wit. Geloof ons. De single ladies zullen smelten! Combineer het met een babyblauw smoking hemd. Een babyblauwe smoking roept Dumb and Dumber. Een babyblauwe smoking hemd roept “Ik dans zo vlot als ik gekleed ben”. Ow yeah!

Je business suit pimpen

Geen zin in iets nieuws? Hier zijn enkele tips om een dagelijks ‘business suit’ te pimpen:
Een knit tie in een leuk kleurtje of een leuk motief zijn een must! Probeer ook eens zonder sokken te gaan. Eventueel met een paar mooie donker bruine loafers. Rock ’n roll baby!

(dank aan GQ voor de foto’s. Foto’s door Kai Z Feng)

Tips van onze Tailors

Volg ons op

Volg ons op facebook

Volg ons op instagram

Het Maatpak en de Knopen

Maatpak en de Knopen

maatpak een knop
Gewoon de ene knoop vastmaken. Het is geen rocket science heren!
jas twee knopen
Enkel de bovenste knoop vastmaken. Als je gaat zitten heeft het onderste deel van het jasje ruimte om zich te nestelen.
Enkel de middelste knoop dichten. Bij de Double-Breasted maak je de middelste of bovenste knoop vast.

Het mysterie van de knopen

Wanneer een man een maatpak, geklede vest of blazer draagt, dan zou deze altijd geknoopt moeten zijn. Geloof ons, het zorgt voor een mooier silhouet en de ladies zullen het ook merken.

Nog steeds zien we te veel mannen die niet goed weten hoe ze nu juist moeten te werk gaan. Hierbij doen we de geheime code der knopen uit de doeken.

Nu je dit weet, al een idee voor je volgende maatpak? Alright!

Tips van onze Tailors

Volg ons op

Volg ons op facebook

Volg ons op instagram