Met het ‘wedding season’ dat net uit de startblokken is geschoten is het tijd om even stil te staan bij wat een perfect ‘wedding suit’ nu net is. Het is zeker dat een huwelijk de ideale gelegenheid is om te kiezen voor exclusief maatwerk. Maar wat is nu net de toegevoegde waarde van maatwerk? Sta ons toe jullie wat meer inzicht te geven…

Binnenin elk goed gemaakt jasje, tussen de stof en de voering, ligt het geheim van de pasvorm: een laag stof dat ‘het canvas’ heet. Een jasje of kostuum op maat beschikt over wat men noemt ‘full-hand canvas’. Dit magische laagje stof, dat tussen de buiten- en binnenkant wordt genaaid met de hand, zorgt voor de ideale fitting, de ideale rol van de ‘lapel’ of ‘revers’, en de contouren van de torso.

Bij goedkope alternatieven wordt dit echter niet genaaid maar gelijmd. Hierbij wordt een synthetische voering opgewarmd en tegen de stof van het jasje gelijmd. Kom dan maar eens terecht in een regenbui met dat goedkope ding. De lijm lost op, en alles wat er overblijft is een vodje dat je kan wegsmijten. Not done gentlemen! Absolutely not done!

 

Ga zelf eens op onderzoek!

Neem je jasje vast bij de stof. Bij voorkeur tussen de twee onderste knopen van de sluiting. Indien je enkel twee lagen voelt, dan wil dat zeggen dat het jasje ‘gelijmd’ werd. Voel je 3 lagen, dan weet je dat het jasje een canvas laag heeft en het die lekkere hoge kwaliteit betreft! Yes! Ben je niet zeker? Kom dan gerust eens langs bij onze personal tailors. Zij helpen je graag verder met expert advies. En als je daar toch bent, test onze expertise en ga voor een Belize Made-To-Measure maatpak! See you soon! Klik hier om een afspraak te maken!